Jazz & Caribisch kwartet Bribidao

Onder het motto: hoe swingend wil je het hebben? speelt Bribidao goedgemutste jazzy, Caribische en salsamuziek waarop uitstekend gedanst kan worden.

Bribidao bestaat uit:

Tyrone Collis bas, Ton Derksen saxofoons, Florian Hierdeis gitaar en Wouter Popma drums.

Ons repertoire bestaat uit toegankelijke muziek met – meestal – ‘n tropisch tintje.

Bribidao kan uit de voeten met een speelplek van  ± 4 x 2,5 meter en heeft geen geluidsinstallatie nodig maar wel een stopcontact.

Bribidao feestje 2

Bribidao speelt nooit te hard, uw gasten kunnen elkaar gewoon blijven verstaan!

Bribidao is voor bedrijfsevenementen te boeken vanaf € 950,-

Voor particulieren gelden andere tarieven, neem gerust contact met ons op!

Button_vraag_een_offerte_aan

Saxofoonles                  Een bandje boeken                 Meer informatie                 Contact

Waarom Bribidao?
Jaren geleden fantaseerde ik met mijn vriend Henry weemoedige liederen in een door ons verzonnen taal. Henry – die acteur is – kon zo’n sfeer heel goed oproepen. Vaak keek hij tijdens een van onze koffiesessies ineens de wijde verte in en zong dan een treurig lied in een taal die hem op dat moment het meest geschikt leek.
Op een dag ontstond in mijn hoofd een liedje dat me hieraan terug deed denken. Ik gaf het de naam Bribidao en besloot dat dat – in een mij onbekende taal met een weemoedig karakter – een goed woord zou kunnen zijn voor Weltschmerz – misschien in het Kaapverdiaans? Cesaria Evora kende ik toen nog niet maar ik zou me haar nu uitstekend kunnen voorstellen als vertolkster van dit lied.
Het gebruiken van een fantasiewoord als titel van een muziekstuk blijkt vele voordelen te hebben. Het stukje is volledig traceerbaar: er zijn – misschien omdat het is opgenomen in een muziekboekje dat wereldwijd wordt verkocht – meerdere mensen die het hebben opgenomen en op Youtube gezet.
Dat dit bandje ook Bribidao heet, komt omdat dit het eerste stukje is dat we ooit samen hebben gespeeld en ik het erg bij ons vond passen.