Reacties

Hieronder wat reacties naar aanleiding van lessen, optredens, workshops, composities en bandcoaching.

Over saxofoonles:

Geplaatst door Karin Pals in okt. 2016 op Google:

Ton heb ik leren kennen als workshopleider in het Geveltje in Amsterdam zo’n kwart eeuw geleden. Zijn humor en prettige manier van werken zijn aanstekelijk en maakten dat hij een onzeker iemand als ik die destijds amper een paar maanden (alt)saxofoon speelde, toch aan het soleren kreeg. Totdat er iets nieuws op mijn pad kwam: ik ruilde de workshop op dinsdagavond in voor het spelen in een leerorkestje. ‘Eerst maar eens goed van blad leren spelen en soleren is de volgende stap’ dacht ik toen. Ton en ik verloren elkaar uit het oog, maar een jaar of vijf geleden kwamen we elkaar weer tegen, in Amstelveen. Sindsdien volg ik individuele lessen bij Ton; op maat. Hij heeft nog steeds die aangename bevlogenheid, humor en indrukwekkende kennis van zaken (en láaang niet alleen op muzikaal gebied :). Elke les kan ik zelf aangeven waar ik aan wil werken. Ik kies meestal voor een combinatie van muziektheorie, improvisatie en het spelen van blad. Na elke les fiets ik met nieuwe kennis, opgedane inspiratie en goede voornemens naar huis. Dat er dan niet altijd iets terecht komt van die goede voornemens is volledig te wijten aan mezelf! En dat Ton me dan de volgende les opnieuw met alle geduld en plezier van de wereld weer alles uitlegt dat is nou ook typisch Ton!

Geplaatst door Gudo Nollen in sept. 2016 op Google:

Ik heb nu ruim een jaar les van Ton. Ik ken hem als een uiterst professionele docent die uitstekend les geeft en goed kijkt naar wat ik als leerling nodig heb. Daarnaast heeft hij een groot netwerk in de muziek, wat bijv. helpt bij het vinden van een band of ensemble. En niet onbelangrijk: Ton heeft een uitstekend humeur – daardoor zijn de lessen leerzaam maar ook aangenaam.

Geplaatst door Simon Ford in sept. 2016 op Google:

When I lived in Amsterdam I used to have saxophone lessons with Ton. Since moving to Wales, I now have remote lessons via Skype with Ton. Ton has a vast knowledge of music theory and is able to present new information to his students in a form applicable not only to their level of understanding, but also to their personality. Ton’s spoken and written English is outstanding, as is his affable sense of humour.

Geplaatst door Martien Oerlemans in sept. 2016 op Google:

Ik heb Ton leren kennen als een bevlogen saxofonist en een uitstekende leraar, lessen worden afgestemd op mijn persoonlijke niveau en interesse. Wat voor mij nog belangrijker is Ton is een aimabel mens en altijd 100% gemotiveerd.

Geplaatst door Ron Hagen in sept. 2016 op Google:

Ton Derksen is een kundige en inspirerende leraar bij wie ik met veel plezier al meer dan 100 lessen heb gevolgd. Ik hoop nog lang samen met hem saxofoon te kunnen spelen !

Geplaatst door Ot op 24 aug. ’15  op Marktplaats:

In het verleden ben ik verschillende malen begonnen met saxofoonles maar steeds na een paar maanden weer afgehaakt. Niet bij Ton. Hij heeft het talent om zijn passie voor muziek over te brengen en met veel geduld en humor de lessen leuk te maken. Door het samenbrengen van mensen om met elkaar muziek te maken krijgt het sax spelen nog een extra dimensie.
Wie weet tot ziens bij de lessen!

Geplaatst door Renze op 22 aug. ’15 op Marktplaats:

Op zoek naar een muziekinstrument, ben ik via een vriend in contact gekomen met Ton Derksen. Tijdens een proefles werd ik enthousiast voor de saxofoon en over Ton. Nu, negen maanden later, ben ik door het beginnersboek heen en begin ik onder begeleiding van Ton het “jazz avontuur”. Omdat Ton en ik niet altijd in dezelfde plaats of in het zelfde land zijn, heb ik regelmatig les via FaceTime. Met behulp van een laptop en een koptelefoon, lijkt het of ik bij Ton in zijn studio ben. Kortom, Ton Derksen is een prima en vooral enthousiasmerend saxofoon docent.

Geplaatst door ronbauer op 30 jan.’15 op Marktplaats:

Ton heb ik leren kennen als een zeer gemotiveerde en uitermate kundige leraar. Iemand die vanuit zichzelf een paar stappen terug neemt, om je als leerling niet het gevoel te geven dat je een te hoge berg aan het beklimmen bent. Gaandeweg worden de klim en klauter materialen door Ton aangereikt en zo leer je in, een voor jou, juist tempo jezelf als speler te ontwikkelen. Door Ton’s unieke en uiterst slimme programmering zijn Ton’s workshops voor iedereen toegangkelijk en haalt iedere deelnemer er iets waardevols uit. Vanwege mijn verhuizing kon ik niet langer Ton’s lessen volgen. Ook dat bleek geen probleem te zijn! Ton zijn skype-les sessies zijn tot in de kleinste details voorbereid en als leerling ervaar je de les alsof je in dezelfde ruimte met Ton zit. Deze manier van lessen volgen voelt heel natuurlijk aan en heeft op zijn minst dezelfde waarde als een conventionele les. Het enige minpuntje is dat ik de koffie nu zelf moet verzorgen!

Geplaatst door Pieter Hettema op 16 sep. ’14 op Marktplaats

Ik heb nu meer dan 10 jaar les van Ton Derksen. Een inspirerende, deskundige leraar, die op lichtvoetige wijze aanwijzingen geeft waarmee je echt beter leert spelen.

Geplaatst door Jansen op 02 aug. ’13 op Marktplaats

Het is altijd een plezier om naar mijn saxofoonles bij Ton te gaan.

Ton is inderdaad een geweldig goede docent die zich perfect aan het niveau van zijn leerlingen aanpast (van beginner tot gevorderde).

Wat ik ook zeer leuk vind is dat hij op allerlei manieren zijn leerlingen probeert bij elkaar te brengen om samen te spelen, hetzij door duetten of kwartetten te organiseren hetzij door improvisatie workshops te houden.

Kortom: een sterke aanrader voor een ieder die saxofoon wil leren!!!

Geplaatst door DC op 15 jun. ’13 op Marktplaats

Saxofoonles bij Ton was vanaf de eerste dag, 5 jaar geleden, een succes. Ton inspireert met zijn eigen saxofoonspel, ontspannen manier van lesgeven en zichtbare passie voor muziek en de saxofoon. Bovenal is hij een geweldig goede docent. Hij sluit naadloos aan bij mijn niveau en leerbehoefte, zodat elke les een prettige ervaring is waar ik met nieuwe kennis, ervaring en zelfvertrouwen uitkom. En, geen gedoe met vaste lesschema’s die niet bij jou schema passen, ideaal!

Over de workshop voor beginners:

Een workshop gegeven met enthousiasme en plezier en liefde voor muziek. Duidelijk en helder en zeer goed te volgen voor volstrekte beginnelingen.

Ik vond de workshop super! Ton’s verhaal was duidelijk en zijn manier van lesgeven was heel ontspannen. Ga zeker vervolglessen nemen (als mijn buren het goed vinden, ha, ha!)

Ik vond het helemaal top en kan het iedereen aanbevelen. Leuk om te zien hoe in korte tijd mensen een liedje leren spelen en dat onder de humorvolle en inspirerende leiding van Ton.

Over verschillende bandjes:

Kristian de Ruiter: (op Google, sept 2016)

Voor onze bruiloft de band Bribidao geboekt. Wat maakten deze heren er een feest van! Begonnen bij het ontvangst van de gasten met achtergrond muziek om vervolgens de avond swingend af te sluiten! Een aanrader!

René Robbé: (op Google, sept 2016)

In verband met een jubileum hadden wij het duo McTwo geboekt om de feestelijkheden een muzikale omlijsting te geven.

De heren waren keurig op de afgesproken tijd op de locatie aanwezig en hebben met hun muziek (Gitaar + Saxofoon) iedereen verrast.

Zelfs de eigenaren van het restaurant waar de feestelijkheden plaatsvonden kwamen achteraf vragen wie dit waren, zodat zij,  bij eventuele gelegenheden, zelf een boeking konden doen voor dit duo.

Dus … wilt u een professioneel duo die uw feest of receptie een extra feestelijk tintje kunnen geven, dan zou ik zeker contact met ze opnemen.

Koster: (op Marktplaats, 1-2-2011)

(40 jarig huwelijks feest in het Dorpshuis in Landsmeer.)
Wil je een feest organiseren voor jezelf of voor een ander. Let dan op de zaal, drankjes, catering en muziek. Toen ik La Bandita had gehoord via Youtube was ik om. De toon was gelijk gezet toen de gasten al binnen waren in het dorpshuis van Landsmeer en wij als echtpaar iets hadden te vieren omdat wij 40 jaar waren getrouwd. Maar wat belangrijk is zijn natuurlijk je gasten, familie, vrienden, buren, collega’s. Die brengen de sfeer en dat was precies wat wij nodig hadden, en met deze band was het een topper. Onze dank voor jullie geweldige sfeer en muziek, je voelt dat je niet met amateurs hebt te maken. Groet Lenie en Paul Koster uit Landsmeer.

Mirjam: (op Marktplaats)
Jullie muziek & optreden [van La Bandita] op de surprise party van Erik ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag was fantastisch!
Het was volledig zoals wij hadden gehoopt: helemaal precies goed!!!
Lekker swingende muziek, erg leuk dat jullie al spelend door tuin en huis rondliepen, een heuse uitdaging om te dansen.…en ook wat betreft volume prima geschikt voor een huis- en tuinfeest! Wij hebben er zéker net zo van genoten als jullie zelf, want ook dát straalde eraf.
Jullie nog hartstikke bedankt, enne: voor nu en nog ‘ns!

Hein: (op Marktplaats)

Gisteravond op onze wekelijkse bridge-avond heel veel loftuitingen gehoord over ons feest en vooral over jullie [La Bandita] optreden, wat zoveel vrolijkheid bracht.Hierbij wil ik jou en je muziek-vrienden nogmaals hartelijk bedanken voor de stipt nagekomen afspraken en bijzondere muziekuitvoering.

Chela Kramers: (op Marktplaats, 23-02-2010)

(Reactie naar aanleiding van optredens op een bruiloft en een verjaardagsfeest in amsterdam.) Als La Bandita binnen komt is het meteen feest. Hun enthousiasme is aanstekelijk, de muziek swingt en je kan lekker dansen. Voor degenen die niet graag dansen kan je, doordat hun muziek acoustisch is, gewoon doorpraten. Kortom de allerleukste band voor een groot of een klein feest.

Over composities en orkestbanden:

Anoniem: (op Marktplaats, 26-12-2008)

Onze buren hebben op onze bruiloft een prachtig lied ten gehore gebracht, op muziek gezet door de heer Derksen. Erg leuk om als cadeau te geven.

Jet Rootlieb: (op Marktplaats, 07-12-2008)

Wij hebben een bruidspaar gelukkig gemaakt met een Ton Derksen-productie. En onszelf natuurlijk. Geweldige ervaring!

Als je samenwerkt met Ton Derksen is succes verzekerd. Eventuele stress vermindert vanwege zijn professionele klantgerichte meedenken. Hij weet de juiste toon te treffen! Hij maakt mooie melodieen die goed in het gehoor liggen en goed zingbaar zijn. Weet oplossingen voor gekke tekstkronkels, zet die gewoon nog op muziek! Doen!

Gijs: (op Marktplaats, 07-05-2009)

Voor de straattheaterproductie: Jøttnjøl van Merkel & Vannix heeft Ton Derksen een prachtig geluidsdecor ontworpen. Voor twee karakters, twee verschillende muziekstukken. Ze staan op zich maar samen klinken ze nog mooier. Ton heeft de figuren, door goed naar ons te luisteren, erg raak en beeldend getroffen.

Ton is geduldig, luistert naar impertinente vragen van muzikale leken, stimuleert en geeft je niet alleen het gevoel dat het geweldig is wat je doet. Het resultaat is er naar, fabelachtig netjes en secuur, met aandacht voor detail afgeleverd. Kortom; ga zingen, musiceren, laat muziek componeren of wat dan ook onder zijn bezielende leiding.

Amusante en goede gesprekken en natuurlijk de koffie maken het helemaal af!

Gijs Vennix – www.merkelenvannix.nl

Over bandcoaching:

Margo: (op Marktplaats, 10-09-2009)

Ton heeft onze band gecoached ter voorbereiding op een optreden. Hiervoor heeft hij drie keer een repetitie bijgewoond. Zijn feedback was voor ieder van ons enorm aanmoedigend en enthousiasmerend. Ton deelt zijn muzikale inzichten op zo’n respectvolle manier, dat je net een stap verder durft te gaan dan je tot dan toe gewend was. Zijn scherpe analyses hebben ervoor gezorgd dat we beter naar elkaar zijn gaan luisteren, en meer op elkaar hebben leren afstemmen.Ook qua performance heeft hij ons met de nodige humor wat drempels over geholpen. Resultaat: een veel spannender optreden, en handvaten waar we zelf een stuk verder mee kunnen…..Tot we Ton weer opnieuw inschakelen. Heel inspirerend!

Ook reageren? Neem gerust contact op.

Saxofoonles                 Een bandje boeken                 Meer informatie                 Contact